Köp ett slott i södra Halland!

Skottorps Slott – Sveriges bäst bevarade Empireslott – är till salu!

Strax utanför Båstad finns just nu ett unikt objekt till försäljning – vackra Skottorps slott med anor från 1600. Byggnaderna har under senare år renoverats och stora delar av slottsbildningen är återskapad i den Empiriska stil som influerade ombyggnation på 1800-talet. Här finns själva slottsbyggnaden som inhyser 16 rum och kök, två flygelbyggnader, två fyrkappor och ett vackert stenstall. Alltsammans vackert inramat av slottspark, vallgrav och en vacker natur med Stensåns lugna porl och flertalet hästhagar. Ett fantastiskt slott med en prislapp på 30 miljoner.

 

 

Visste du att:

  • På 1820-talet fick slottet sitt nuvarande utseende efter en genomgripande restaurering genom arkitekt Carl Fredrik Sundvall
  • Skottorps slott började byggas på 1660-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den äldre. Tessin var då Sveriges, och Stockholms, förste stadsarkitekt och har bland annat ritat Drottningholms slott.
  • Det varit Kungabröllop i slottet? Den 6 maj 1680 gifte sig Karl XI här med den danska prinsessan Ulrika Eleonora.
  • Slottet varit utpost vid konflikterna med Snapphanarna under sent 1600-tal.
  • Över innergården finns ett vackert stenstall som uppfördes redan 1820 och som 2011 konverterades till ett modernt mejeri vilka nu tillverkar ”Slottsost” i Skottorps Mejeri ABs regi.

Se alla bilder och läs mer hos mäklaren: Skeppsholmen (direktlänk till objekt) 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.