Sekelskiftesvåning med sjöutsikt bjuder på klassisk inredning och exklusiva materialval

Jag skulle vilja påstå att det finns två typer av kreativa människor. Den ena inspireras ständigt av sin omgivning, vill ha färg, liv och rörelse omkring sig så även i hemmet. Det ger dem energi och trivsamhet och känsla av att vara i rätt element. Den andre typen inspireras även den av häftiga miljöer men har ett inre så fyllt av omkringflygande idéer att ett färgstarkt (för dem plottrigt hem) inte ger ro till återhämtning. Istället behöver de ett hem som är svalt med sober färgsättning med få prydnadssaker. Själv tillhör jag den sistnämnda gruppen och kräver enormt ljusinsläpp, boende med en vy (har turen att ha havsutsikt). Lätt att andas-inredning brukar jag kalla stilen och klassiska inslag i inredningen passar därför bra. Tittar jag upp mot taket syns en antik kristallplafond av handtvinnande glasprismor, inköpt på auktion och eftersom rummen ligger i fil ser jag även sovrummets kristallkrona och hallens kristallkrona. Klassiskt!

Klassiskt inrett utan trender – passar särskilt bra i sekelskifteslägenheter då det endast blir elegant men aldrig tråkigt eftersom grunden är utsmyckad och vacker. En annan typ av hem kanske det endast hade upplevt som trist?

På Skeppsgatan i Stockholm finns just nu en sekelskifteslägenhet till salu. Den har många åtråvärda sekelskiftesattribut som sätter den vackra grunden. Och som extrabonus balkong med sjöutsikt. Därtill väl valda materialval. Vi tar oss en titt!


Våningen ligger på plan 4 av fem i fastighet byggd 1900.


Höga fönster och golvsocklar.


Sober färgsättning och en av fyra kakelugnar.

Vackra speglade pardörrar.

Elegant stuckatur i biblioteket.

Påkostat kör där den gamla spisen finns kvar men har uppdaterats med nyare alternativ från Miele.

Carraramarmor som bänkskiva.

Genomgående färgsättning och här ytterligare en kakelugn.

Nyrenoverat gäst-wc med mera carraramarmor

Sjöutsikt och balkong

Fler fakta:
Adress: Skeppsgatan 3,
Östermalm, Stockholm
Antal rum: 4
Boarea: 140 m2
Avgift: 2.141 kr/mån
Pris: 19 500 000 kr
Mäklare: Per Jansson
(direktlänk till objekt)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.