Köksinspiration – Sekelskifteskök

Hem > Sekelskifteskök

I köket har man användning för den ena prylen efter den andra, men hur hittar man rätt köksinspiration till sitt sekelskifteskök? Köket är kanske det rum i hemmet som är roligast att inreda. Här får du tips på hur du kan styla ett sekelskifteskök med 1700-tals inredning eller med inspiration från andra tidsperioder under sekelskiftet. Läs mer om våra bästa inspirationstips nedan.

Kök i sekelskiftesstil

Hitta gammaldags köksinredning

När du ska inreda ditt kök i sekelskifte rekommenderar vi att du håller dig borta från större kedjor och modernare inredningsbutiker. Det är nämligen inte på dessa platser som du kommer att hitta det där gamla och tidlösa köket som du verkligen vill ha. Om du är ute efter gammaldags köksinredning har Sekelskifte.com ett stort sortiment av olika köksattiraljer i sekelskiftesstil. Gammaldags köksinredning är inte bara otroligt fin att titta på, utan är också mer detaljerad och ger ditt hem en mer personlig karaktär.

Vad karaktäriserar ett sekelskifteskök?

Ett sekelskifteskök karaktäriseras av bland annat djupa, höga och platsbyggda skåp. Köken är oftast mycket maffiga och skåpluckor består oftast av vitrinskåp med glas eller är profilerade. Det finns vanligtvis även en ordentlig spis såväl som mycket arbetsyta.

Köksöar

Köksöar är inte bara fantastiskt fina, utan det gör det också möjligt för dig att få mer arbetsyta i ditt kök. Dessutom är de helt rätt i tiden.

Mässingsdetaljer

Det finns få saker som är lika "sekelskifteskök" som mässingsdetaljer. Satsa på beslag eller varför inte en blandare i mässing för extra lyx.

Kakel

När det kommer till valet av kakel är det oftast stora, klassiska kakel i ljusa färger som används. Här passar även det kakel som är mer långsmalt, men undvik mosaik.

Golv

I ett sekelskifteskök är valet av golv av högsta vikt. Massivt trä är ett bra alternativ för rätt känsla, men är också känsligare än klinkers.

Spis

Spisen i ett sekelskifteskök är allt annat än liten och diskret. Här ska du satsa på en ordentlig spis med en stor ugn. Moderna glashällar går bort helt.