Sekelskifteslägenhet i Stockholm

Hem > Sekelskiftslägenhet i Stockholm

Det finns få drömmar som aldrig kommer att slockna och just en sådan är drömmen om att få äga en egen sekelskifteslägenhet i Stockholm. I Stockholm finns det mängder med fina sekelskifteslägenheter såväl som villor där bostäderna snabbt kännetecknas av deras höga tak, de vackra gamla trägolven och de höga trösklarna. Här kan du ta del av tips på mäklarfirmor som säljer sekelskifteslägenheter i Stockholm. Lär dig även mer om vad som kännetecknar en sekelskifteslägenhet i Sveriges huvudstad.

Hitta sekelskifteslägenhet i Stockholm

Vill du hitta en sekelskifteslägenhet i Stockholm finns det flera vägar att gå. Det lättaste är att använda sig av en professionell mäklare eller titta på annonser som ligger ute på bostadsförsäljningssajter.

Mäklarfirmor

Stadshem

Ett bra sätt att hitta sekelskifteslägenheter i Stockholm är genom att ta hjälp av en mäklare. Hos Stadshem kan du få hjälp att hitta en bostad som passar just dig och din budget.

Stadshem.se

Behrer Partners

Behrer & Partners är en professionell mäklarfirma som lägger fokus på de små detaljerna och som hjälper dig att hitta dina drömmars hem. Här hittar du sekelskifteslägenheter på både Östermalm och i Vasastan.

Behrer.se

Mäkleri Ekenstam Stockholm

Är du på jakt efter en sekelskiftesvåning i Stockholm är Ekstam Mäkleri ett bra alternativ. Redan på hemsidan kan du bläddra mellan en rad fina hus såväl som lägenheter som passar din smak.

Mäkleri Ekenstam Stockholm

Unika Hem

Unikahem lämpar sig för dig som letar efter villor och lägenheter i Stockholm. Här hittar du allt från nyproduktion till sekelskifte och får hjälp av professionella och seriösa mäklare med många års erfarenhet av branschen.

Unikahem.se

Vad kännetecknar en sekelskifteslägenhet?

Det finns flera saker som kännetecknar en sekelskifteslägenhet i Stockholm. Det är inte ovanligt att det är mycket högt i tak och att snickerier är målade i mahogny för en mörkare interiör. Även kring dörrar, fönster och tamburer är bröstpaneler och spegeldörrar vanligt förekommande.

Stuckaturer och takrosetter

Stuckaturer och takrosetter är något som hör sekelskiftets bostäder till. Takrosetter sattes precis ovanför lamporna för att ge en extra glamourös känsla, medan stuckaturer sattes kring taklister såväl som vid golv. Dåtidens var tillverkade i trä eller gips, men idag är frigolit och plast vanligt förekommande.

Trägolv

Gamla fina trägolv som har många år på nacken är ytterligare något som sekelskifteslägenheter har gott om. Här är det inga träliknande golv i plastiga material, utan riktigt stora och massiva golv av naturligt trä. Det vanligaste är ekgolv.

Högt i tak

Förr byggdes bostäderna med mycket mer takrymd än de gör idag. Därför är det kanske inte så konstigt att många sekelskifteslägenheter i Stockholm har 280 cm i takhöjd eller mer. Dessa höga tak är otroligt vackra och får även det mindre hemmet att upplevas som större.

Vill du veta mer om Sekelskiftesbostadens historia? Läs om den historiska byggtraditionen på Stadshem.se.

Vad kostar en sekelskiftslägenhet?

I Stockholms innerstad kan du räkna med att en mindre sekelskifteslägenhet kostar minst 2-3 miljoner kronor. Det finns många aspekter som påverkar priset, bland annat hur stor lägenheten är och i vilket område den ligger.